Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Зорница Таскова [редактор]


Какво трябва да знаете при избор на ски яке?

Зимата може да бъде ослепително красива. Няма по-вълнуващо зимно забавление от карането на ски. Но за да практикувате спокойно своето любимо хоби, е необходимо да сте оборудвани стабилно на снежната писта. Така ще се насладите максимално на всяко спускане и всеки скок, без да се притеснявате, че ще замръзнете или ще се намокрите. Как да го постигнете?

Какви видове ски якета има?

Обикновено те се делят на два вида – изолирани и неизолирани. Но според професионалистите това е твърде опростена класификация. Всички модели на пазара могат да бъдат разделени на поне 5 категории: 

  1. Неизолирани

Известни още като хардшел, тези ски якета са сравнително тънки и леки, но изключително здрави, ветроустойчиви и водоустойчиви. Осигуряват отлична защита и са много подходящи за широк спектър от условия – няма да прегрявате през топлите дни и облечени с подходящите панталони, ще ви пазят при минусови температури.

  1. Изолирани

За повечето скиори и фенове на сноуборда, изолираните модели са най-добрият избор. Техните цялостни, солидни конструкции са удобни и вършат възхитителна работа, като ви изолират от студ и влага. Синтетичната изолация е най-популярна, тъй като е по-достъпна и изолира дори когато е мокра. Пухените видове от своя страна запазват по-добре топлината на тялото, "дишат" и са много издръжливи.

  1. 3 в 1

Комплект от 3 артикула: яке с тънка мембрана, подплата от полар и леко пухено яке. Този тип се счита за универсален. Най-голямото предимство тук е стойността: можете да получите водоустойчива, снегоустойчива защита и достатъчна топлина на ниска цена. За съжаление, това включва повишено тегло и занижено удобство.

  1. Softshell

Те са най-удобните, но не особено надеждни по отношение на защитата от влага и вятър. Изработени са от тънък технологичен материал с отлични топлозадържащи свойства. Минус на тези модели са теглото, комфортът, еластичността.

  1. Технически

Това ски облеклото е за професионалисти. Горният слой в тях е направен от мембрана с максимални показатели за влага и паропропускливост. Скиорските модели могат да бъдат разпознати по тяхната специална, ергономична кройка, която осигурява на атлета абсолютна свобода на движение.

В повечето спортни магазини ще намерите качествени дамски, мъжки и детски ски якета и екипи на реномирани марки и на достъпни цени.

Как да изберете правилното ски яке?

Вашето ски яке е най-добрият ви приятел на пистата. То ще ви поддържа топли при минусови температури и сухи при снеговалеж и дъжд. Предпазва ви при падане и е от основно значение за вашия външен вид. Заложете на елементи, като:

- удобство – не забравяйте да изберете модел с пет или повече джоба с различни размери;

- дишащи мембрана – някои съвременни материи позволяват отвеждането на парата от изпотяване извън вашата екипировка, като ви поддържат сухи;

- охлаждане – ключов компонент са циповете под мишниците. Отварянето им е чудесен начин за бързо изхвърляне на топлина по време на походи и е сравнително лесно да ги затворите, когато искате да увеличите максимално топлината;

- качулка – качулките осигуряват важен допълнителен слой на защита около главата и шията при по-сурови условия.

 

Специалистите от Extreme Sport съветват, когато купувате своето ски яке или друг вид дреха, да не правите компромиси с комфорта си на вашата зимна ваканция.  


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни