Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Зорница Таскова [редактор]


Колко са добри подовите климатици наистина

 

Подовите климатици са може би единствената добра алтернатива на стенните си събратя, тъй като те се славят със своята значително по-добра затопляща способност. И все пак, стенните климатици са значително по-често срещани, поне в България, и в този текст ще обсъдим дали реално си заслужава закупуването на подов климатик.

Предимствата и недостатъците на подовите климатици

Както всичко в този живот, и подовите климатици имат поне два аспекта – позитивни и негативни. Тук ще направим кратък преглед на най-често срещаните проблеми и ползи при ползването на подовите климатици, а преценката дали тази покупка си заслужава, ще оставим на вас.

Значително по-добри в премахването на влага

Влагата е доста често срещан проблем, дори в новото строителство. Това може да се дължи на много фактори, но това, което ни интересува е дали можем да се справим с нея и с подов климатик, вие можете доста лесно да се отървете от влагата и кондензът по прозорците.

Подходящи за помещения с нестандартна геометрия

Таванските помещения, сградите с нестандартен размер и широчина стените, стаите с ниски или скатени тавани, са идеалното място за подовите климатици. Те се наричат подови тъй като се монтират ниско до пода, като, също като стенните, се инсталират с външно тяло, което действа като и при другите видове климатици.

Изключително добри в затоплянето на помещението

Поради тяхната ниска позиция спрямо стаята, подобни климатици са особено добър избор при нужда от сезонно затопляне на помещението. Както знаем, конвекцията между топлия и студения въздух, избутва топлината нагоре, и сваля студеното надолу – подовия климатик е идеално пригоден за тази цел и е изключително ефикасен – няма вече студени крака.

Не толкова ефикасни в изстудяването на помещение

Обратното важи, обаче при изстудяването, отново, поради законите на природата, студения въздух остава ниско долу, а топлия стои горе. Това не е никак желателно за през лятото, тъй като няма да се осъществи толкова добра циркулация на въздух в стаята, което е особено голям проблем през топлите дни и вечери.

По-висока цена на индивидуален модел от стенните климатици

Поради своята рядкост на пазара, за съжаление, подовите климатици струват една идея повече от своите равнопоставени модели в клас стенни климатици. Причината стенните продукти да са по-предпочитани от останалите, е че те са доста добър баланс между всички други видове климатици и предлагат най-голяма адаптивност спрямо нуждите ви.

Ако търсите подов климатик, с гаранция за качество, на ниска и достъпна цена, с безплатен монтаж и доставка, то тогава Eclima.bg e точния онлайн магазин за вас.

 


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни