Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Съветите на спеца

Новината е представена
от Евгени Сираков [редактор]


Поколението на Millennials е по-вероятно да се „изключи” по време на почивка, в сравнение с поколението Х

В подготовка на летния ваканционен сезон, Intel Security проведе проучване, „Дигитален Детокс: Изключване по време на ваканция,” за да разбере по-добре начините, по които потребителите са свързани по време на пътуване и начините, по които без да знаят оставят своите лични данни незащитени. Около 65% от участниците от САЩ разбират „изключването” като това да нямат достъп до интернет изобщо, докато половината казват, че да се изключат означава да не вземат никакви телефони със себе си. Проучването оспорва грешното схващане в обществото за millennials, че те ще са най-малко готови да оставят своите устройства по време на ваканция – 49% от хората родени след 1980 г. от САЩ всъщност признават, че са готови да се изключат по време на ваканция, докато само 37% от участващите в проучването на възраст между 40-50 години са готови да го направят.

Летните ваканции са пълни с разнообразия и възможности, и изобретателните престъпници са се научили как да се възползват от тези моменти. Пътуващите могат да бъдат цел за киберпрестъпници, които разчитат на човешки и устройствени слабости, за да си осигурят достъп до тяхната информация и устройства. Те могат да получат достъп до лична информация чрез незащитени смартфон, лаптопи или дори носими устройства, докато също събират информация от социални канали. 

„Потребителите разчитат на технология, за да поддържат връзка със своите физически и дигитални светове – дали по време на работа, у дома или на почивка”, коментира Гари Дейвис, главен евангелист за защита на потребители в Intel Security. “Хората често са бързи в използването на устройствата си на почивка, за да получат достъп до чувствителна информация, без да се замислят дори за потенциалния риск. В резултат на това, е от решаващо значение да се придобият безопасни цифрови навици, за да им се помогне да останат по-защитени, когато пътуват.”

Потребителите трябва да бъдат бдителни и да вземат предпазни мерки за сигурност, за да се предотврати тяхната лична информация да бъде изгубена или открадната по време на път. Въпреки, че много от участниците в проучването не успяват да се изключат, тези, които са били в състояние да се изключат са пожънали големи ползи.

Дзен-ваканция:

  • Повече от половината (55%) от участниците от САЩ, които възнамеряват да се изключат от своите дигитални устройства, нямат тази възможност.
  • 65% от участниците от САЩ твърдят, че техните ваканции са били по-приятни след изключването. Те са се чувствали по-малко стресирани и са имали възможността по-добре да се насладят на заобикалящото ги.
  • Приблизително 88% от американците признават, че не ги стресира мисълта да бъдат изключени от работа и от живота вкъщи. И 51% от тези, които са се изключили споделят, че са се свързали по-ползотворно с партньорите си, благодарение на това изключване.
  • Американските мъже са по-склони да оставят своите телефони у дома докато са на ваканция. Приблизително 47% от мъжете споделят, че биха оставили своите устройства, докато само 37% от жените биха направили същото.

Почивка от работа:

  • В непрекъснато включен свят, е много трудно за хората да се изключат. Всъщност, 68% от участниците от САЩ споделят, че проверяват своите служебен и личен е-мейл поне веднъж на ден, всеки ден докато са на ваканция.
  • Американците са най-малко успешни при въздържане от работни имейли (49%) по време на ваканция в сравнение със сингапурците (61%), канадците (60%), германците (59%), мексиканците (59%), французите (56%) , холандците (54%), бразилците (53%), и испанците (52%).

Съвети как да намалите до минумим рисковете при пътуване:

  • Създайте социални стени: Знаем колко е скучно чакането на летището и често пъти тази скука може до доведе до постване на ъпдейти от вашето устройство. Независимо дали ще е вашето местоположение или селфи как изглежда косата ви точно в този момент, престъпниците са по-способни да ви следят, независимо дали чрез активности в социалните медии или да се възползват от вас, когато имате най-слаба защита.
  • Бъдете внимателни, когато споделяте: Обичаме да споделяме своите изживявания с приятели и семейство чрез социалните медии, но е важно да не посочваме публично къде и кога точно сме на релксираща ваканция. Изчакайте докато се върнете от ваканция преди да публикувате всичко останало, иначе може да оставите себе си беззащитни за престъпници, които искат да знаят кога вашият дом ще бъде освободен. 
  • Намалете до минимум използването на Wi-Fi и Bluetooth: Данните могат да бъдат скъпи, но смяна на Bluetooth и Wi-Fi, когато сте навън може да бъде рецепта за бедствие. Свързване с незащитени Wi-Fi и Bluetooth устройства може да изложи вашата лична информация на киберпрестъпност. Вие трябва да бъдете особено внимателни, когато обменяте информация за плащане. С оглед на това, не забравяйте да актуализирате вашата Bluetooth и Wi-Fi история чрез предварително премахване на “remember” на безжични мрежи, като „cafewifi.”
  • Проверявайте и наблюдавайте всичките си акаунти: Дръжте под око за подозрителна активност в историята на банковата си сметка. Ако не сте бдителен за дейността си, нарушителите могат да имат достъп до сметките ви за доста дълго време, преди да разберете.

Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни