Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Зорница Таскова [редактор]


Какво представляват SMART телевизорите

Отдавна телефоните спряха да бъдат просто устройства за провеждане на входящи и изходящи разговори, а телевизорите престанаха да са просто приемници на ефирна телевизия. Днес, думите, като “Смартфони” и “SMART-телевизори” са нещо обичайно, но много хора все още не са наясно какво всъщност представлява смарт-телевизорът. В този материал смятаме да хвърлим малко повече светлина върху понятието и възможностите на това устройство.

Какво означава смарт телевизори

Ако по-ранните телевизионни приемници с електронно лъчева тръба бяха големи, обемисти и тежки, то днешните им аналози са изключително тънки, леки и елегантни. Актуалните отраслови производители постоянно се надпреварват кой ще пусне смарт телевизор с по-тънка рамка около дисплея и кой ще покаже по-контрастна и детайлна картина. Това обаче е само началото!

 

Днешните приемници на ефирна телевизия в по-голямата си част са вече компютри, защото те притежават процесор, оперативна памет, вградена памет, видео контролер, а дори и операционна система - точно, като компютрите. По-опитните потребители вероятно вече се досещат, че става дума за приблизителна до компютрите функционалност и са напълно прави.

 

С днешните смарт телевизори, освен че можете да гледате ефирна телевизия с високо качество и резолюция на картината, Вие също:

        -  Влизате в интернет и сърфирате из уеб-сайтовете и социалните мрежи;

        -  Гледате видео клипове през сайтовете за видео-хостинг;

        -  Инсталирате приложения и надграждате възможностите на устройството според нуждите Ви;

        -  Изтегляте музика и филми на вградената в устройството памет за по-късно прослушване и преглеждане;

        -  Общувате с приятели и близки посредством различните чат-клиенти, месинджъри и т.н.

 

Накратко, това си е един пълнофункционален компютър с доста голям екран. Неговата операционна система в повечето случаи е Android базирана, но тя може да е и друга. Например, Samsung създадоха своя собствена OS, която нарекоха Tizen. Apple пък използва собствена фирмена tvOS, която се среща само във фирмените продукти на компанията.

 

Как да свържете телевизора си с интернет

Двата най-разпространени варианта за свързване с интернет са:

-  жичен - за кабелна връзка, на интерфейсния панел на телевизора Ви трябва да присъства RJ-45 конектор. В него се свързва кабела, идващ от Вашия интернет доставчик. След, като кабела е свързан, от менюто отидете на “Настройки” и ”Мрежи”. След това влезте в пункт “Мрежови настройки” и въведете нужните данни, предоставени от Вашия интернет доставчик;

-  безжичен - за безжична връзка е нужно да притежавате Wi-Fi маршрутизатор и телевизорът Ви да има вграден Wi-Fi приемник. Това можете да го разберете, като влезете в меню “Настройки” и подменю “Мрежи”. Ако там присъства пункт Wi-Fi, то значи Вие можете да го ползвате, като опция. Влезте в този пункт и ще се извърши автоматично търсене на наличните Wi-Fi мрежи. Когато в списъка се появи Вашата, свържете се към нея и вече трябва да имате връзка с глобалната мрежа.

 

Какви приложения има за тях

Както споменахме и по-горе, съвременните телевизионни приемници позволяват инсталирането и на специални приложения. Ако Вашият SMART TV е под управлението на операционната система Андроид, то би следвало да посетите вграденото приложение Google Play, където ще видите всички достъпни за устройството Ви апликации. Ако сте под друга OS, то тя задължително пристига с иконка на интегрирания в нея магазин за приложения, от където всъщност да теглите и инсталирате платени или безплатни програми.

 

С всяка изминала година, софтуерните разработчици създават все повече и повече телевизионни апове, така че броят им постоянно се увеличава и имате достъп до все повече всевъзможни алтернативи за софтуерно надграждане. Те са категоризирани в отделни секции, така че да имате възможност по-лесно да откривате нужните Ви мобилни програми.

 

Какво представлява демонстрационен артикул

Нашата демонстрационна техника участва в различни изложения и рекламни кампании, но е неразличима от новата. Тя работи с пълната си функционалност, която предварително се тества от нашите експерти, за да сме уверени, че може да се предложи пълния потенциал. Подобна техника се среща още на изложения и различни технологични мероприятия, а предназначението им е посетителите нагледно да добият визуална представа за съответната техника.

 

За да се сдобиете с качествен SMART телевизор, на отлични цени, посетете ни в онлайн магазина Restore.bg, където ще получите пълна гаранция за покупката си, отлично обслужване и невероятно изгодни условия за пазаруване. Очакват Ви още допълнителни намаления и отстъпки за лоялност, както и пробен тестов период, в рамките на който да изпробвате и при желание да върнете покупката си. Това обаче не е всичко!

 

При нас имате възможност изгодно да купите стока на изплащане и то при най-изгодни лизингови условия, а експерт консултантите ни ще окажат нужното съдействие при трудности в процеса. Разбира се, винаги можете и самостоятелно да се убедите в написаното, като ни посетите и разгледате предложенията ни. Очакваме Ви!


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни